torsdag 18. februar 2010

"ENNÅ ER DET VINTER" ......


Februar er halvgått og vel så det, men "ennå er det langt til vår..... ". Månedens medlemsmøte var godt besøkt, vi var 55 medlemmer som med forventning møtte opp på vårt stamsted. Vi tolker dette slik at dagens program var attraktivt og at mange husker stemmen fra Bergensradioen. Her skulle vi både få se og høre.


Dagfinn Malt fortalte om Bergen Kringkasting som startet sendinger 12. desember 1925, det gikk slett ikke smertefritt. Det tok noen dager før den første sendingen kom på luften. Etterhvert ble teknikken bedre og sendingene kunne høres helt ut i Sandviken ! Han startet sin karriere i Bergensradion som hallomann og skulle annonsere programmer. Seinere ble det en del reportasjer om berømtheter på besøk i Bergen, bl a Nikita Krutsjov. Han fortalte om sine to høydepunkter som radioreporter: intervu med Lill Lindfors på et lite hotellrom og intervju med Rosalyn Carter (fru president Carter) på en konferanse der ingen andre journalister fikk møte henne. Direktesendinger som var vanlige i radioens barndom og ungdom var selvsagt spennende og hadde stor risiko for episoder som måtte tas med humør, f eks teknisk svikt og feilsnakking.

En trivelig time med Dagfinn Malt som deltok i det sosiale samværet etterpå. Da ble det mer radiosnakk og mimring - alle husket vi barnetimen fra Bergen med Kallemann og Amandus.
Husk neste medlemsmøte som er mandag den 1. mars. Da er det årsmøte med de vanlige sakene: årsmelding, regnskap, valg o a. Det blir som vanlig sosialt samvær med servering i salongene. Velkommen!