onsdag 28. juli 2010

SOMMERTUR TIL HOVEDSTADEN


Årets sommertur for postpensjonistene ble en meget vellykket
3-dagers til hovedstaden. Selv om ikke alt gikk som planlagt, ble reserveløsningene godt mottatt blant deltakerne.


Her ser vi litt av den nye Holmenkollbakken


Eva Osen har skrevet referat fra turen, les her hva hun og de andre opplevde:
(innlegget er noe forkortet, red. anm.)
Lørdag den 12. juni gikk 46 morgenfriske pensjonister på morgenekspressen til Oslo. Turen gikk fint helt til vi nærmet oss Hokksund. Da gikk toget seinere og til slutt stoppet det helt. Vi merket en viss aktivitet blant togpersonalet og fikk beskjed om at toget ble stående en liten stund. Det varte og det rakk, og til slutt kom beskjeden om at noe var falt ned på kjøreledningen. Det var umulig å komme videre med toget, men der var bestilt busser så vi måtte bare vente. Vi kom til Oslo i egen buss. Om kvelden var det middag på hotellet. Etter middag satt noen på hotellet og pratet, mens andre gikk en tur for å se seg om.

Søndagen var det først bysightseeing. Bussen hentet oss kl 0930. Guiden var var en dame fra Bergen som hadde bodd i Oslo i over 20 år. Først kjørte vi rundt i sentrale deler av Oslo, og så gikk turen ut til Bygdøy. Deretter bar det opp til Holmenkollen. Vi fikk se det som skal bli den nye bakken, men foreløpig var det bare en eneste stor byggeplass.
Turen gikk videre til Vigelandsparken. Guiden vår fortalte om de forskjellige figurene og viste oss til slutt labyrinten i parken. Bussen stoppet foran rådhuset og vi fikk en omvisning der.

Etter turen var det noen timer fri før vi skulle i Operaen. På grunn av streik var det ingen forestilling, men vi fikk en interressant omvisning i operabygget. Etterpå var det tid til en tur på operataket før vi skulle møte på Hotell Opera like over gaten. Her fikk vi møte Marianne Oulie Wiik - et fyrverkeri av en dame. Hun er ansatt ved Den Norske Opera og er bl a pianist, repetitør, omviser, kordirigent og foredragsholder. Vi ble tatt med inn i balletten Askepott via lysbilder og musikk. Og vi måtte selv delta i forskjellige roller. Kveldens absolutte høydepunkt var da Ivar kom inn utkledd som heks! - jubelen sto i taket! etterpå var det middag i restauranten på Hotell Opera.
Mandag var det omvisning i Stortinget. Vi ble delt inn i to grupper og undertegnede var med i første gruppen. Det er ikke bare, bare å komme inn i Stortinget. Først måtte vi gjennom en sikkerhetskontroll helt lik den som er på flyplasser. Guiden vår viste oss først en modell av Stortingsbygningen slik den var opprinnelig. Da den gamle bygningen ble for liten, ble noe revet og en ny moderne fløy ble bygget til. Vi gikk inn på publikumsgalleriet og fikk se at dagens møte ble åpnet. Defra gikk vi inn i Odelstingssalen og her fikk vi høre en del om Stortinget. Så gikk vi inn i Eidsvollsalen. På veggene her var det bilder av de som var med på Eidsvoll da grunnloven ble skrevet. Vi var i vandrehallen, den som vi ser på TV når politikerne blir intervjuet.
Kl 1500 var det bussavgang til Oslo S, og vi fant perrongen. Toget skulle gå kl 1607, men hvor det det av??? Vi ventet og ventet, men toget kom ikke. Endelig kom meldingen - tekniske problemer. Måtte vi ta buss til Bergen ? Nei heldigvis, en halv time forsinket dro vi fra Oslo. Ute var det regn, men da vi nærmet oss Nesbyen, skinte solen og været ble bedre og bedre etterhvert som vi kom vestover. På høyfjellet var det nysnø - i juni! Vi var vel hjemme i Bergen akkurat etter ruten.
Det var ikke lov å fotografere inne i Stortinget. Men i Rådhuset var det lov, dette bildet er fra Rådhushallen.
Ja, det var årets sommertur. Men det er ikke for sent å ønske hverandre fortsatt god sommer. Og til de heldige som skal på høsttur til Irland, vi sees på Flesland!


Turen gikk videre til Vigelandsparken.