fredag 8. april 2011

MEDLEMSMØTE DEN 4. APRIL 2011




Tema på medlemsmøtet den 4. april var "Verdighetssenteret - omsorg for gamle". 48 medlemmer møtte opp for å høre prosjektleder Eirin Hillestad fra Røde Kors Sykehjem informere om et prosjekt som ble startet av dr Stein Husebø ved denne klinikken. Verdighetssenteret er organisert som en stiftelse og mottar midler fra det offentlige og fra private. Der jobbes det med et nasjonalt opplæringsprogram for frivillighetskoordinatorer som etterhvert skal ut til sykehjem i alle kommuner. Programmet omfatter bl a omsorg ved livets slutt, verdighet i siste leveår, bevisstgjøring av fagpersonale og pårørende. De demente har også verdighet og et livsinnhold. Hva må jeg vite for å kunne gi et menneske omsorg? De frivillige vil bli en ressurs i fremtidig eldreomsorg: glede og livsinnhold for den som gir hjelp og god livskvalitet for den som mottar hjelp - en tosidig helseeffekt.


Takk til Eirin Hillestad for en aktuell innføring i arbeidet med verdighet for gamle og demente - en nødvendig tankevekker.


Vegard orienterte om aktuelle saker: nye rutiner for oppmerksomhet ved begravelser, eventuelt kurs 65+ til høsten, brukes "eldremilliarden" slik det var tenkt og ment ?


Forsamlingen priset våren med "No livnar det i lundar...." og dagens hovedtema ble diskutert over kaffe og snitter i salongen.


Neste samling blir dagstur til Norhordland den 9. mai med besøk og omvisning på Mongstad og Krossøy.


ELDREMILLIARD FORDELT TIL LANDETS KOMMUNER





Høsten 2010 vedtok Stortinget regjeringens forslag om å tildele en ekstra milliard til landets kommuner. Pengene skal brukes til eldreomsorg. Kommunenes ansvar er å sørge for at så skjer. Eldrerådene i kommunene har som oppgave å følge med og se til at pengene går dit de skal.


Pensjonistforbundet - som våre medlemmer er kollektivt tilsluttet til - har sendt ut informasjon om dette til eldrerådene og egne lokale avdelinger. Som lokalavdeling i Postens Pensjonistforbund er vi også forpliktet til å følge med på at dette går riktig for seg i vår egen kommune. Ta gjerne kontakt med et medlem av eldrerådet i din kommune og forhør deg om hvilke prosjekter pengene går til. Det er også mulig å kontakte kommuneadministrasjonen for å finne ut hvilke vedtak som er gjort angående bruk av kommunens andel av "eldremilliarden".