søndag 11. desember 2011

JULEMØTE 201168 medlemmer var påmeldt til årets julemøte tirsdag den 6. desember. Det var invitert til aperitif kl 1800. Vær og føreforhold gjorde at bussforbindelser gikk i kaos og det ble kamp om drosjene.  Med andre ord: store forsinkelser for noen av oss som bor et stykke utenfor sentrum.

Men vi kom i gang, og etter en hyggelig prat over velkomstdrikken, benket vi oss rundt julebordet som var høytidelig pyntet for anledningen. Vår faste musikant Otto Aksnes var på plass og skapte straks stemning med taffelmusikk. Sangene ved bordet er de samme hvert år, tradisjoner som er gode skal beholdes. Jakob Sande: Det lyser i stille grender, Robert Burns: Auld Lang Syne i norsk versjon, Alf Prøysen: Julekveldsvise, og Takk for maten-sang når bordsetet avsluttes.

Menyen i år var blomkålsuppe, svineribbe med alt tilbehør og riskrem m/rød saus til dessert. Gode viner og annet drikke etter eget ønske. Ved bordsetet snakket Vegard Bakka om julens historie og hvordan det tradisjonelle har forandret seg gjennom tidene, noe spesielt er det at julen knyttes opp til handelsnæringens omsetning i flere måneder. Ordet var gitt fritt, og Ansgar Sunde og Eilif Mathisen, bege veteraner i pensjonistlaget, hilste forsamlingen.

Så kom Postkoret - også en gammel tradisjon - og underholdt oss med  gamle og nye juletoner under dirigentene Kjell Thorsheim og Tora Sofie Haarr. Til slutt sang vi alle med i "Deilig er jorden".

Nils Are Klubben talte og takket for maten. Først fikk vi vite litt om de store omveltningene på vårt feriested på Geilo, der pågår det nå ombygging og modernisering. Noen av våre postpensjonister er med i dette arbeidet gjennom det lokale hyttestyret, og mange som var tilstede på julemøtet har vært med i styre og stell tidligere. En god mathistorie fikk vi også, og så ble betjeningen klappet inn til en vel fortjent takk for mat og servering. Bordet ble hevet med sang.

I salongene gikk praten livlig til kaffe avec. Spisesalen ble ryddet og Otto spilte opp til dans. Den harde kjerne holdt ut, men kl 1200 var det slutt etter nok en hyggelig førjulskveld i pensjonistlaget.