tirsdag 15. desember 2015

KONSERTGRUPPEN 2015
Konsertgruppen har hatt store musikkopplevelser i Harmoniens Jubileumsår. Det var mye fint å velge blant i programmet. I vårsesongen fikk vi med oss Leif Ove Andsnes sin konsert i januar der han selv hadde plukket ut verkene, lunsjkonsert i februar - Griegs Forbudte, opera i mars med Mozarts mektige "Don Giovanni" og i april norgespremiere på Unsuk Chins verk Scener fra Alice in Wonderland og Gustav Mahlers Symfoni nr 4.

Høstsesongen startet vi i september. Da var det Carl Nielsen, Joaquin Rodrigo og Nikolaj Rimskij-Korsakov som sto på programmet - en uforglemmelig kveld med vakker musikk. Seinere i september var vi på lunsjkonsert, orkesteret spilte norsk musikk og på stort lerret fikk vi se den gamle filmen om Brudeferden i Hardanger der Alfred Maurstad debuterte på film og Aase Bye hadde hovedrollen - særdeles dramatisk og tragisk. I oktober ble den nye sjefsdirigenten introdusert med et variert program med Stravinskij, Knussen, Britten og Mahler. Så ble høsten avsluttet med Jubileumsfinalen nå i desember. På programmet sto Arnold Schønbergs "Gurrelieder" basert på dikt av Jens Peter Jacobsen som forteller om kong Valdemar Atterdag og hans elskede Tove-Lill. Dette var stort format på alle måter: musikken, musikerne (140 stk), koret (200 stk), solistene (6 stk). Et mektig verk og en flott avslutning på jubileet.
Oppslutningen om konsertene har vært varierende og med en fast kjerne. Det viser seg at opera er tingen for postpensjonistene, på Don Giovanni var vi 25. I alt har 92 personer vært med på konsertene våren og høsten 2015. Vi får den aller beste service fra vår kontaktperson Torill Gudmundsen i Harmonien. Til deg som har lyst til å bli med oss på konserter i Grieghallen: ring Magnhild Klubben på telefon 92243641.

JULEMØTE 2015

Litt tidlig med julemarkeringer i november, men i vår kommersielle tid kommer julen til byen allerede tidlig i november. Slik også på vårt julemøte tirsdag den 24., da var Grand Selskapslokaler pyntet i rødt, grønt og glitter, og juletrær i krokene. _Vi var 62 pyntede mennesker som samlet oss kl 1800 i salongene for å nyte en apreritif. Noen er vetereraner med mange års erfaring fra slike fester, andre er nye, undrende og tar det som kommer.

I den store salen var det dekket på småbord og folket fant seg plasser til et julemåltid i hyggelig selskap. Svineribben var både feit og godt steikt og kålen var i rødt og hvitt. Smakende italiensk rødvin til og det gode, norske springvannet i karafler. Kongefamilien var opphavet til desserten - Dronning Mauds Favoritt het den.Som så mange ganger før var det Otto Aksnes som spilte på sitt multiinstrumenett under måltidet og vi sang de kjente og kjære julevisene. Så fikk vi høre fortellingen om en krisehåndtering for over hundre år siden. Da sa Marte Svennerud "Itt no knussel, je tek dom alle sju", og tok til seg sju foreldreløse barn. Hjørdis Haarstad reflekterte over tidens tann som åpenbarer seg på ymse vis - som når vi møter oss sjøl i speilet, møter en gammel kjenning på gaten eller skal fornye garderoben.
Postkoret kom med sin vikardirigent Felicity. Noe var gammelt og kjært, noe var nytt og fint. Koret er meget populært blant pensjonistene som takker med god applaus og får ekstranummer. Vi fikk synge med til slutt på "Deilig er jorden". Øyvind Helleland takket for maten i to versjoner, først den korte forfattet av barnebarnet, så den mer gåtefulle med sterkt innslag fra en eksotisk dyreverden.

Kaffe avec var klar i salongen, stemningen var god. Dansen begynte og noen gikk hjem. De siste gikk vel rundt midnatt.

Så var sesongen høsten 2015 slutt. Styret takker for god oppslutning i året som snart er til ende og ønsker alle GOD JUL !