tirsdag 23. august 2016

HØSTPROGRAMMET 2016

Vi ønsker alle våre medlemmer velkommen tilbake etter en særdeles våt vestlandssommer. Vi møtes også i høst i Grand Selskapslokaler, inngang Ole Bullsplass, kl 1200 - 1500. Inngangspenger kr 150,- pr person for servering, garderobe, lokaler mv.

Høstens program blir følgende:

Mandag 5. september      
Vestlandsmaleren Nikolai Astrup - et portrett. Kåseri ved professor Gunnar Danbolt

Mandag 3. oktober
Hjelpemidler i prosjektet "Bo lenger hjemme". Foredrag ved Kari Bjørkheim i Lindåsprosjektet

Fredag 4. november
Jubileumsfest i Quality Hotel Edvard Grieg, Sandsli. Invitasjon sendes ut seinere.

Mandag 5. desember
Sang og musikk ved Erling Johannessen

Vi ser frem til god oppslutning om møtene. Som alltid blir det hyggelig samvær i salongen, enkel servering og åresalg.

VEL MØTT !


Konserter i Grieghallen
Vi du gå på konserter i Grieghallen sammen med dine pensjonistkolleger i høst? Vi er registrert som gruppe og får billetter til gruppepris. Er d interresseet - ta kontakt med Magnhild Klubben, telefon 92243641.

HUSK Å MELDE ADRESSEENDRING OG EPOSTADRESSE TIL STYRET

Foreningen epostadresse er postpenshord@outlook.com

OBS: Det er viktig at de som har epostadresse melder denne til styret.POSTPENSJONISTENE PÅ JUBILEUMSTUR I JUNI 2016

Postpensjonistene feirer sine 40 år som pensjonistlag i 2016. En del av feiringen er jubileumsturen til Rogaland 22. - 23. juni. Her kommer reisebrevet fra Hjørdis Haarstad som var med på turen og hadde en flott opplevelse:

Tidlig morgen den 22. juni møtte forventningsfulle pensjonister - klare for tur - opp utenfor Blomsterpaviljongen ved Bergen Bystasjon. I en behagelig buss fra Turbuss Vest satt vi godt og hadde god sikt ut. Underveis til Halhjem plukket vi opp medlemmer på Nesttun, Valle og Kalandseid. Kaffe og noe å bite i var det god tid til på fergen mellom Halhjem og Sandvikvåg. Ivar Austnes var turguide og fortalte litt om trekantsambandet og Bømlafjordtunnellen underveis. Han holdt oss godt orientert om turopplegget utover dagen. På turen nedover kjørte vi gjennom Haugesund og direkte til Skudeneshavn der vi spiste deilig lunsj på Restaurant Lanternen. Fiskesuppen var nydelig og ble satt pris på.

Litt småprat i gaten utenfor ble det tid til og kjøp av norske jordbær også, før turen gikk videre til Avaldsnes. Der fikk vi omvisning på Nordvegen Historiesenter og fikk sett den velkjente kirken på Avaldsnes. Nordvegen Historiesenter er 1000 års-staden til Rogaland fylke. Der fikk vi høre om hvordan Avaldsnes ble Norges første kongesete. Vi ble guidet gjennom historien fra bronsealderen til middelalderen av "Harald Hårfagre".

Etter Avaldsnes reiste vi til Haugesund og sjekket inn på Scandic Hotel Maritim. Noen brukete ettermiddagen til en rusletur i gatene. Vi fikk tilbud om å se en film om Haugesund i lokalet "Lille Maritim". Felles middag om kvelden - nydelig 3 retters.

Neste morgen den 23. juni, reiste vi sørover igjen gjennom vakkert kystlandskap til Arsvågen og ferge over Boknafjorden til Mortavika. Været var flott, sol og varme, og en beskjeden bris. Helt ideelt når vi skulle ut mot havet. I Øvsthusvik ble vi hentet med båt til Flor og Fjære som ligger på øya Sør-Hilde.

Flor og Fjære var selve målet for turen. De fleste var der for første gang og hadde nok store forventninger. Vi ble tatt godt imot og guidet rundt av eier og gartner Olav Bryn. Tre generasjoner Bryn er gartnere og har / har hatt sitt arbeid på øya. 50 000 sommerblomster var satt ut denne sommeren. Tomta består av 50 mål med planter, stier og fossefall. Der er planter fra hele verden og også tropiske planter. Et hav av dammer, bekker og fossefall bryter opp mellom de ulike parsellene. Hagen er sirlig delt opp i temaer som palmehagen, kaktusåsen og bonsaihagen, for å nevne noen.


Det gav et utrolig inntrykk og fargespill. Og i det flotte sommerværet var det en stor opplevelse. Lunsjen var god. Fiskesuppe og varm buffet falt i smak hos de fleste. God tid til å rusle rundt i hagen etter lunsj og nyte synet før båten tok oss tilbake til Øvsthusvik og busstur tilbake til Bergen. Vi ankom Bergen ca kl 2000. Litt tid til jonsokfeiring for de som hadde overskudd til det.

Et flott turopplegg og en veldig trivelig tur der de fleste så ut til å ha fått et godt utbytte.

Hilsen Hjørdis