mandag 30. januar 2012

SAMMEN PÅ KONSERT

Ludwig van Beethoven (bildet) og Benjamin Britten sto på programmet da en gruppe fra Postpensjonistene - 12 personer - gikk sammen på konsert i Grieghallen fredag den 27. januar. Beethovens 5. symfoni - "Skjebnesymfonien" var kjent musikk for oss, i alle fall første satsen med de innledende tonene som var kjenningssignal fra BBC til Norge under krigen.

Benjamin Brittens fiolinkonsert fra 1939 var nye toner for oss alle, nye og anderledes enn annet vi har hørt.I ifølge info fra dirigent og solist før konserten er musikkstykket kjent blant musikere som en stor utfordring, dvs noe vanskelig å spille. Men solisten, Daniel Hope fra England, imponerte oss meget i samspillet med orkesteret. Kveldens dirigent var Hugh Wolff, en amerikaner født i Paris.

I pausen fant vi vin og annet godt som var klargjort til oss ved vårt eget bord i foajeen, en super ordning. Dette er en del av programmet "Tett på" som Bergen Filharmoniske Orkester legger opp til for organisasjoner/grupper. Praten gikk om løst og fast - og litt om hva vi skal gå og høre neste gang.     

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar