onsdag 9. november 2011

MEDLEMSMØTET I NOVEMBER

Tema for medlemsmøtet den 7.november var turer og reiser:
"Hvor - når - hvordan vil vi reise?"

Berith Silden - tidligere postdame med erfaring fra postmesterjobb på cruisebåt var tilstede og foredro om den "nye" reisemåten for folk flest, cruise er blitt like populært som ordinære charterturer med fly.


Her seiler båten forbi Capri i skumringen.

Møtet ble innledet med en frisk tursang - "Hu hei kor er det vel friskt og lett oppå fjellet", tradisjonell for turer i de norske fjell, men fin å synge overalt. Det var svært hyggelig å observere at helt nyinnmeldte medlemmer var møtt opp denne dagen, hjertelig velkommen i laget.

Aktuelle saker ble gjennomgått av Vegard: verving av nye medlemmer og oppfølging av handlingsplanen om å få til et lokalt informasjonsblad på papir i tilleg til nettsiden, interesse for redaktørjobben etterlyses. Innbydelse til julemøtet er nå sendt ut.

 Magnhild presenterte et tilbud fra Bergensfilharmonikerne/Grieghallen om gruppetilbud for konserter og tilhørende opplevelser gjennom et program som heter "TETT PÅ". Her finnes introduksjoner foran konsertene, møter med dirigenter/musikere, uformelle minikonserter og felles servering. Informasjon om dette og sesongprogram ble lagt ut på medlemsmøtet. De som vil være med på dette kan ringe til Magnhild på telefon 92243641. Se også egen informasjon om dette på nettsiden.

Berith Silden innledet med et resyme over sine egne aktiviteter siden sist og hun har mange jern i ilden. Svært aktuelt nå er samarbeid med Norsk Tour og Unik Travel der hun er reiseleder på cruiseturer. Rederiet de samarbeider med er MSC - italiensk - som har båter i forskjellige størrelser. Båtene mangler ingenting av tilbud: mat/drikke, velvære, trim og underholdning. Eksempel på pris er ca 9 - 10 000 kr for et 11 dagers cruise i Middelhavet. Oversjøiske turer blir dyrere på grunn av varighet og lang flyreise.

 På båtene er alt inkludert unntatt drikkevarer og tips. Organiserte utflukter i land med ekstra guide koster også ekstra - fra 30 - 90 euro alt etter varighet og innhold. Gode råd: ikke reis i juni, juli eller august, da er det mye støy på båten.  Aktuelle destinasjoner hun representerer er: Julecruise i Europa, elvecruise i Russland - Moskva - St Petersburg, cruise i øst- og vest Middelhavet. Nytt til neste år er cruise i nord - "I vesterled" - som inkluderer Island. Tilbudene finnes på internett. 

Etter denne gjennomgangen av reisealternativ, presenterte Vegard et et spørreskjema for medlemmene der de kunne si noe om sine ønsker og favoritter når det gjelder turer generelt i regi av pensjonistlaget. Dette kan gi en pekepinn på hva turkomiteen skal velge å arbeide videre med. Det har vært vanskelig å få fyllt opp bussturer i Norge som går over tre dager.

Så var det hyggelig samvær i salongene med kaffe og snitter, praten gikk livlig om dagens tema og fremdeles var det mimring om høstens store utenlandstur.

Husk å melde deg på til julemøtet innen 15. november til Ole Follesø, telefon 55 258552, mobil 91568474 eller epost: ofolles@online.no


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar