onsdag 17. april 2013

VÅRSESONGEN I GRIEGHALLEN

Konsertgruppen var på 3 konserter i Grieghallen i perioden jan - april. Oppslutningen varierte noe fra gang til gang, men totalt var 30 personer med på fine musikkopplevelser i løpet av de tre konsertene.

Fredag 11. januar var hovedattraksjonen Mozarts klaverkonsert nr 24 med solist Lars Vogt. Vi fikk også høre to stykker av Benjamin Britten denne kvelden, programmet ble introdusert av Gunnar Danbolt før konserten.
 
Mandag den 11. mars var det opera på programmet: "Den listige, lille reven" av Leos Janacek. Her var det talende sang, vakre melodier og imponerende dans/ballett. Det hele pakket inn i fantastiske kostymer. Historien handler om naturen - menneskene og dyrene, den har en trist slutt. Gunnar Danbolt gikk gjennom hele handlingen før det hele startet, svært nyttig for publikum.
 
Fredag den 5. april var det igjen Mozart på programmet - Konsert for to klaver og orkester med søstrne Katia og Marielle Labeque fra Frankrike, de nesten danset på pianokrakken og fingrene løp. Ellers denne kvelden fikk vi høre Symfoni i D av Juan Arriaga og Symfoni nr 4 av L. v. Beethoven, den siste en stor musikkopplevelse fremført av et engasjert orkester - stående applaus både før pause og til slutt.
 
Det er mye å glede seg til i høstsesongen. Den starter med konserter i Johanneskirken på grunn av ombygging i Grieghallen. Ring meg på telefon 92243641 hvis dere vil gå på konserter med oss.
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar