onsdag 16. oktober 2013

MEDLEMSMØTE I OKTOBER

 
Leder Vegard Bakka innledet dagens møte med litt filosofering over stortingsvalget og hva vi kan vente oss etter regjeringsskiftet:  Forventningene blant velgerne er naturligvis forskjellige, så den som lever får se hva det blir til. Det er lett å love i valgkampen, men ikke så lett å holde det som loves. Det "nye" ordet "eldrebølgen" gir dårlige assosiasjoner blant oss som er eldre - minner om en tsunami som feier innover landet og ødelegger alt. Da er det på sin plass å minne om hvilken innsats de eldre står for i oppbyggingen av velferdsstaten - den kom ikke over natten. 
 
Dagens gjester var "To muntre Herrer", Rolf og Frank som gjøglet, sang og spilte piano. Det var gamle bergensviser, sangleker og gode historier. Bl a fikk vi høre om unggjenten som kom fra Osterøy med gamle dampen og skulle tjene i Bergen. Der fikk hun oppleve å reise med trikken og kom i krangel med konduktøren om prisen. Det endte med forferdelse, mer kan ikke røpes her. 

 
 

De to muntre herrene fikk forsamlingen med i allsangen og det var en fordel for de av oss som hadde sin oppvekst i Bergen. De kunne dra frem fra glemselen vers og regler som nye generasjoner ikke kjenner til. Men vi andre innflyttere var med når vi sang gamle slagere og svisker fra 50 - tallet.

Ivar Austnes hadde en kort oppsummering fra den nettopp avsluttede turen til Østerrike. Deretter litt informasjon om neste års turer - vårtur til Tysnes-Håheim gård og høsttur til Jersey i Den engelske kanal. Innbydelse sendes ut nå i høst.

Så var det kaffe og snitter og prat - og loddsalget gikk strålende. 56 medlemmer var tilstede og møtet sluttet av seg selv ca kl 1430.



1 kommentar: