tirsdag 15. desember 2015

JULEMØTE 2015

Litt tidlig med julemarkeringer i november, men i vår kommersielle tid kommer julen til byen allerede tidlig i november. Slik også på vårt julemøte tirsdag den 24., da var Grand Selskapslokaler pyntet i rødt, grønt og glitter, og juletrær i krokene. _Vi var 62 pyntede mennesker som samlet oss kl 1800 i salongene for å nyte en apreritif. Noen er vetereraner med mange års erfaring fra slike fester, andre er nye, undrende og tar det som kommer.

I den store salen var det dekket på småbord og folket fant seg plasser til et julemåltid i hyggelig selskap. Svineribben var både feit og godt steikt og kålen var i rødt og hvitt. Smakende italiensk rødvin til og det gode, norske springvannet i karafler. Kongefamilien var opphavet til desserten - Dronning Mauds Favoritt het den.



Som så mange ganger før var det Otto Aksnes som spilte på sitt multiinstrumenett under måltidet og vi sang de kjente og kjære julevisene. Så fikk vi høre fortellingen om en krisehåndtering for over hundre år siden. Da sa Marte Svennerud "Itt no knussel, je tek dom alle sju", og tok til seg sju foreldreløse barn. Hjørdis Haarstad reflekterte over tidens tann som åpenbarer seg på ymse vis - som når vi møter oss sjøl i speilet, møter en gammel kjenning på gaten eller skal fornye garderoben.
Postkoret kom med sin vikardirigent Felicity. Noe var gammelt og kjært, noe var nytt og fint. Koret er meget populært blant pensjonistene som takker med god applaus og får ekstranummer. Vi fikk synge med til slutt på "Deilig er jorden". Øyvind Helleland takket for maten i to versjoner, først den korte forfattet av barnebarnet, så den mer gåtefulle med sterkt innslag fra en eksotisk dyreverden.

Kaffe avec var klar i salongen, stemningen var god. Dansen begynte og noen gikk hjem. De siste gikk vel rundt midnatt.

Så var sesongen høsten 2015 slutt. Styret takker for god oppslutning i året som snart er til ende og ønsker alle GOD JUL !






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar