tirsdag 15. desember 2015

KONSERTGRUPPEN 2015




Konsertgruppen har hatt store musikkopplevelser i Harmoniens Jubileumsår. Det var mye fint å velge blant i programmet. I vårsesongen fikk vi med oss Leif Ove Andsnes sin konsert i januar der han selv hadde plukket ut verkene, lunsjkonsert i februar - Griegs Forbudte, opera i mars med Mozarts mektige "Don Giovanni" og i april norgespremiere på Unsuk Chins verk Scener fra Alice in Wonderland og Gustav Mahlers Symfoni nr 4.

Høstsesongen startet vi i september. Da var det Carl Nielsen, Joaquin Rodrigo og Nikolaj Rimskij-Korsakov som sto på programmet - en uforglemmelig kveld med vakker musikk. Seinere i september var vi på lunsjkonsert, orkesteret spilte norsk musikk og på stort lerret fikk vi se den gamle filmen om Brudeferden i Hardanger der Alfred Maurstad debuterte på film og Aase Bye hadde hovedrollen - særdeles dramatisk og tragisk. I oktober ble den nye sjefsdirigenten introdusert med et variert program med Stravinskij, Knussen, Britten og Mahler. Så ble høsten avsluttet med Jubileumsfinalen nå i desember. På programmet sto Arnold Schønbergs "Gurrelieder" basert på dikt av Jens Peter Jacobsen som forteller om kong Valdemar Atterdag og hans elskede Tove-Lill. Dette var stort format på alle måter: musikken, musikerne (140 stk), koret (200 stk), solistene (6 stk). Et mektig verk og en flott avslutning på jubileet.




Oppslutningen om konsertene har vært varierende og med en fast kjerne. Det viser seg at opera er tingen for postpensjonistene, på Don Giovanni var vi 25. I alt har 92 personer vært med på konsertene våren og høsten 2015. Vi får den aller beste service fra vår kontaktperson Torill Gudmundsen i Harmonien. Til deg som har lyst til å bli med oss på konserter i Grieghallen: ring Magnhild Klubben på telefon 92243641.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar