søndag 20. november 2016

HØSTTUR TIL PORTUGAL I SEPTEMBER

Den 21. september startet høstturen fra Bergen Lufthavn kl 0930 og reisemålet var Portugal, først til Cascais. Det ble en lang reise via London og landing i Lisboa kl 1800, så til hotel Baia i sentrum av Cascais for innsjekking og middag. Dagen derpå var det sightseeing med guide Dino, først til Sintrafjellene med de kongelige slott og informasjon om tidligere tiders kongelige.

Så bar det vestover til Portugals vestligste punkt Cabo de Roca som også er Europas vestligste punkt med Atlanterhavet foran så langt du kan se.

Neste dag var det besøk i Lisboa, hovedstad i Portugal siden 1100 tallet med 3 mill innbyggere i dag og som ligger ved elven Tejo. Det ble stopp ved Belemtårnet. Derfra seilte Vasco da Gama da han fant sjøveien til India.

Samme dag ble det besøk i Jeronimi kloster og kirke og deretter stopp i gamlebyen Alfamo. Her ventet en hyggelig overraskelse - servering av forfriskninger - meget godt mottatt. Søndag var det avreise til Porto og på veien var det stopp i byen Obidos, kalt postkortbyen. Den ble gitt i bryllupsgave fra kong Dinis til hans brud da han giftet seg med Isabel av Aragon i 1282. Etter en tur innom universitetsbyen Coimbra gikk ferden videre til Porto der vi sjekket inn på Grande Hotel de Porto sentralt i byen.

Mandag var det rundtur med buss i byen og besøk i bydelen Ribeira med Fransiscuskirken og børsbygningen - begge like inponerende. Kjøreturen gikk gjennom Dourodalen med elven Douro som deler byene Porto og Gaia. Her i dette landskapet dyrkes druene som blir til portvin. Tirsdag fikk vi en båttur på elven og besøkte Sandemanns vinhus der vi ble orientert om hvordan denne gode vinen blir til, Smaksprøver var populært og handel ble det.Noe godt må man ha med hjem.

Onsdag var det slutt og tid for hjemreise. Det var en fin uke å minnes med mange inntrykk og gode opplevelser sammen med en sammensveiset gjeng. Takk til reisekomiteen og til Berit for godt arbeid.

Reisebrevet fra Brigt Skeie er forkortet.


1 kommentar: