søndag 17. oktober 2010

FIN HØSTTUR TIL IRLAND

Postpensjonistene i Bergen reiste til Irland 30. august. Det ble en strålende uke, rik på opplevelser både av natur og kultur. Rent og velstelt overalt, husdyr på beite i irrgrønnt gress, nymalte hus og intet boss (bergensk for søppel) noen steder.

Vårt besøk på vestkysten ble kronet med utflukten til Cliffs of Moher som er et klippeområde ved Atlanterhavet. Imponerende natur og en stor turistmagnet. To netter i byen Galway før vi drog sørover til den sjarmerende byen Killarney. Her bodde vi i gåavstand til bysentrum med alle pubene og noen butikker. Her hadde vi dagstur gjennom Ring of Kerry som er en halvøy på Irlands vestkyst. Den er berømt for sitt varierte landsskap med høye fjell, daler og innsjøer. Irland har også sine museer og vi besøkte bl a Bunratty Castle (slott for de mektige) og Kerry Bog Village - det siste en samling hus fra Irlands fortid da folk og husdyr delte både hus og varme.

De siste dagene var vi i Dublin, hovedstad og folkerik - over en mill innbyggere. Der besøkte vi St Patrick, katedralen med statue og minneplate av Jonathar Swift + mye annet, Trinity College med Book of Kells. Kulturfaktoren var omfattende denne dagen og under lunsjen på The Brasen Head Pub, visstnok Irlands eldste, ble "Nystemten" avsunget stående til ære for guiden vår - født i Bergen, men bosatt i Dublin.

Intet besøk i Irland uten besøk i et whiskeysted. Denne gangen ble det John Jameson som nå er bare museum med filmfremvisning, demonstrasjon og butikk. Og smaksprøver selvfølgelig. Våre eksperter klarte seg bra og diplom utlevert.

Den siste kvelden ble vi skysset ut på landet og stuet inn på et diger pub sammen med andre turister. Stemningen var høy rundt langbord der folk satt trangt og sang med når The Merry Plughboys drog igang feler og trommer og kjente sanger.

Turen ble vellykket takket være et godt opplegg fra turoperatøren, vår sjåfør Joe og turdeltakerne som fant seg vel tilrette med godt humør. Takk for gode opplevelser og godt reisefølge!

Red. mrk: Dette er utdrag fra et referat skrevet av Signe Silseth. Einar Erichsen tok mange bilder. Disse er ikke lagt ut på nett, men samlet i album hos Einar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar