mandag 18. oktober 2010

MEDLEMSMØTE I OKTOBER




Det var godt fremmøte på medlemsmøtet i 4. oktober, mange ville høre psykolog Linn Heidi Lunde foredra om dagens tema:
Mestring av alderdommens utfordringer. Hun har doktorgrad i aldringspsykologi og mange års erfaring i praksis fra fagområdet.

I sitt foredrag la hun vekt på å klargjøre at eldre/gamle ikke er en ensartet, hjelpeløs gruppe og at før og nå er vidt forgskjellige tidsepoker både for oppvekst og aldring. Det oppstår gjerne fordommer og negative holdninger overfor mennesker som kommer opp i årene - myter og oppfatninger som kan være verre å håndtere enn både rasisme og kjønnsdiskriminering. Dette fenomenet kalles for alderisme, eksempelvis at alle over 80 år vil bli hjelpeløse og trenge sykehjemsplass ! Feil - bare en liten prosentandel trenger slik pleie.

Å takle aldring er å akseptere de endringer som livet byr på og ikke dvele ved fortiden og de valg som er gjort. Det kan være vanskelig å komme seg gjennom hendelser der livet mister sin mening - som når en mister sine kjære eller helsen skranter. Det å gå fra jobb til pensjonist kan for noen oppleves som et stort tap.

Det er viktig å forsone seg med det livet en har levd og være tilstede hær og nå. Du er aldri for gammel til å lære noe nytt, engasjer deg i sosialt liv, vær fysisk aktiv og ta vare på dine venner. Motbevis av alle krefter vrangforestillingene i alderismen.

Vi takker Linn-Heidi Lunde for et glimrende foredrag som traff sitt publikum!

Vegard oppsummerte en del saker: skatteendringer i statsbudsjettet, SAKO-seminar der Stein Husebø snakket om Manifest 2010. Medlemsverving alltid på dagsorden. Oppfordring om påmelding til smalahovetur til Voss i november.

Møtet ble avsluttet i salongene med kaffe, snitter, loddsalg og god stemning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar