onsdag 10. oktober 2012

TUR TIL DET SØRLIGE FRANKRIKE


 
Det var 47 postpensjonister fra Bergen som reiste til Nice en tidlig lørdag morgen den 8. september. Været var strålende og slik fortsatte det - hele uken. Første dag var en kort og nødvendig rekognosering i hotellets nærhet, viktig å finne: apotek, kafeer, butikker, strand. Greit hotell med fin hage under store trær - her ble det etterhvert møteplass og forfriskninger både før og etter. Middager på restaurant like nede i gaten med treretters hver dag. Frokosten på hotellet var en hyggelig og smakfull opplevelse: mye frukt og grønt, selvkoking av egg, vidunderlig ost og annet fransk.

Vår lokale guide Eva var svensk og vår sjåfør Joel var fransk. De tok oss med på byrunder i de provencalske byene Nice, Cannes, Antibes, Grasse, Gourdon, Tourette og middelalderbyene St Paul og Eze. Ikke minst de to siste var et besøk verdt der den gamle historien satt i vegger og murer og i de trange smauene. Her kunne vi absolutt hatt mere tid for å finne roen. Vi var også en tur innom Monaco og noen av oss våget seg inn i Casinoet. Det store matmarkedet i Antibes var en opplevelse, her fantes lokal mat av alle fine, franske sorter: olivenolje, frukt og grønt i alle fasonger, kjøtt og pølser og mye spennende på glass. Og de franske ostene ! med lukt og smak som bare finnes der. Å kjøre langs Cote Azur er en opplevelse i seg selv, denne vakre kyststripen med det intenst blåe havet utenfor er lokkende for forfrosne nordboere.

Vi hadde fridager der vi kunne gjøre det som falt oss inn. Noen av oss badet på den lange bystranda, andre fant frem til sine favoritter i gamlebyen, gågatene og på markedet. Det ble sosiale treff på strandpromenaden når fløyelsmørket hadde senket seg og folket ville røre på seg etter en sein middag.

Inntrykk generelt: en meget vellykket tur som vil bli husket med glede. Honnør til turoperatøren v/Berit og turkomiteen v/Ivar og Ole


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar