mandag 30. desember 2013

KONSERTGRUPPEN HØSTEN 2013

Høstsesongen 2013 var konsertgruppen på 4 svært varierte konserter i Grieghallen. Den 18. oktober var det romantisk orkestermusikk - Franz Schubert "Symfoni nr 5" og Anton Bruckner "Symfoni nr 4". Den 4. november var Beethovens eneste opera "Fidelio" på programmet - en mektig sak med flotte sangere og et fantastisk kor som var satt sammen av det profesjonelle koret Kor Vest (nå Kor Grieg) og Bergen Filharmoniske kor.  Den 22. november fikk vi nok en gang høre Kor Grieg, sangstudenter fra Griegakademiet og Norges Korforbunds Ungdomskor synge i Mozarts Requiem, sammen med sangsolister og byens symfoniorkester. Dette er musikk noen av oss har hørt mangew ganger, men som vi ikke kan få nok av.

Sesongen ble avsluttet den 13. desember med Oslo Filharmoniske Orkester under sin nye dirigent Vasily Petrenko. På programmet sto Joseph Haydn "Symfoni nr 101 Klokken" og Gustav Mahler "Symfoni nr 1 Titan". Her fikk vi oppleve  et mektig verk  (Mahler) med et mektig orkester og en inspirerende dirigent.


Oppslutningen om konsertene har variert noe, de fleste velger opera eller musikkverk som har med kor/sangere. Til sammen 49 personer deltatt på disse fire konsertene. Det kunne absolutt vært flere. Vi får gunstige billettpriser og meget god service fra vår kontaktperson. Tidlig i januar vil det bli sendt ut epost til de av medlemmene som er på meldingslisten. Til deg som ikke har meldt deg tidligere, ring Magnhild på 92243641  og meld din interesse.






3 kommentarer: