tirsdag 7. oktober 2014

HØSTTUR TIL JERSEY

Lørdag den 30. august satte 47 reiseglade postpensjonister seg på flyet til England. Målet var Jersey hvor vi var framme lørdag kveld. Etter en sen middag på hotellet var det bare å få seg en god natts søvn slik at vi var klare til neste dags utflukt.

 Neste dag opprant med flott sol og fin temperatur. Dette fine været holdt seg hele uken, det ble bare varmere for hver dag. Den første dagen gikk turen bl a til Gorey hvor vi i klart vær kan se over til Frankrike. Vi kjørte også gjennom noen av de stedene der TV serien Bergerac ble spilt inn. Foruten reiseleder Berit hadde vi med oss en norsk guide, Tove. Hun har bodd på Jersey i 44 år og hadde en utrolig lokalkunnskap som hun villig delte med oss.
 
Neste dag var fridag hvor vi kunne gjøre det vi ville: shoppe, gå turer alt ettersom. Hotellet hadde også et flott badeanlegg som mange benyttet seg av i det fine været.
 
De to neste dagene var avsatt til sightseeing halve dagen. Tirsdag reiste vi til et spesielt sted - til German Underground Hospital. I perioden 1942 - 1945 bygget nazistene er underjordisk hopital som står der den dag i dag fullt utrustet slik det gjorde i 1945. Det ble aldri tatt i bruk siden det ble ferdig i krigens siste fase. Flere av deltakerne gav uttrykk for at dette gjorde sterkt inntrykk.
 
Torsdag var til egen disposisjon. Mange av oss benyttet dagen til å reise ut til borgen St Elisabeth som ligger rett utenfor havnen St Helier For å komme dit måtte vi reise med amfibiebil - en ny opplevelse for mange. Fredag var siste dagen på Jersey. Da tok vi turen over til St Malo i Frankrike. St Malo er en koselig by hvor vi hadde noen timer med bl a vandring på bymuren.
 
Så var det lørdag og en uke med hyggelig samvær og god stemning var over. Det var på tide å ta farvel med Jersey. En stor takk til Berit og Tove (og værgudene) som gjorde turen til en flott opplevelse.
 
Tekst: Eli Ludvigsen
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar